4e elftal speelt weer gelijk.

Voordat we overgaan tot het verslaan van de wedstrijd eerst belangrijkere zaken, de zaterdagavond.

Jordy moest namelijk een behoorlijk binnenbrandje blussen en dit heldhaftig optreden werd toevallig op film vastgelegd en wordt nu als promo door de vrijwillige brandweer gebruikt, inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. Helaas hebben we de filmrechten van deze reddingsactie niet kunnen krijgen en moeten we het doen met een enkele foto, wel is te zien dat de vele voetbaltrainingen hun vruchten afgeworpen hebben.

Willem had zich op de zaterdag een geheel nieuwe outfit aan laten smeren, blijkbaar hadden ze in deze zaak geen paskamers en spiegels. Later op de dag constateerden we nog dat tweelingen vaak dezelfde smaak hebben. Met een uurtje extra slaap, of zoals de meesten het zagen, een uurtje extra kroegtijd, verzamelden we ons op het sportpark.  Door de vele afwezigen moesten we weer eens bij de jeugdelftallen shoppen en gelukkig waren keeper Foppe Junior en Damian bereid ons uit de brand te helpen. De kist met misverstanden werd deze ochtend ook weer eens tot de bodem geleegd. Zo dacht Lietie ( en dus ook zijn moeder) heel lang dat we thuis moesten spelen. Daarnaast wist Bassie wel op tijd te komen, maar niet op tijd in de auto te stappen en zo kregen we op weg naar Huissen ter hoogte van de vuilverbranding plots bericht dat hij nog in Giesbeek stond. Bassie kon gelukkig nog met Pieter mee, maar die dacht op zijn beurt weer dat we in Pannerden bij RKPSC moesten spelen, een tegenstander die we trouwens dit seizoen niet gaan tegenkomen. Gelukkig koos Bassie voor zekerheid en mocht hij met Wilco en Tracy mee om zo toch nog op tijd de reservebank in te kunnen nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd luisterde Foppe Junior in de kleedkamer zeer geïnteresseerd naar de verhalen van de oudere spelers en kreeg zo alvast een voorproefje wat hem over een aantal jaren allemaal te wachten staat op de zaterdagavond.  Hij kan niet wachten vrees ik!. Onze roem bleek ook bij RKHVV ons vooruit gesneld, want ook vandaag moesten we weer in een verre uithoek van het sportpark ons wedstrijdje spelen en bleek er ook nog eens geen pendeldienst te rijden.

In de eerste minuut van de wedstrijd had het al raak voor ons kunnen zijn, maar de voorzet van Damian kon net niet door Lietie binnengegleden worden.  Even later gaf Frenkie een lange bal op Lietie die in de zestien lichtjes werd aangetikt en de bal ging tot onze verbazing op de stip. Nelis had geen moeite met dit buitenkansje en schoot al weer zijn zesde treffer van dit seizoen binnen (0-1).  Even later was het Rinus die op aangeven van Nelis de kans kreeg, maar hij strandde op de doelman. Aan de andere kant was het wel raak, na wat knullig verdedigen zag Foppe junior de bal te laat en kon hij de gelijkmaker niet meer voorkomen (1-1). Inmiddels werd het behoorlijk onvriendelijk op en langs het veld en had de tegenstander het vooral voorzien op Nelis, de doelman liep hem bij een uittrap onnodig ondersteboven en niet veel later probeerde men zijn enkelbanden wat verder op te rekken. Het koste in de rust dan ook veel overredingskracht om de gemoederen weer wat rustig te krijgen,  gelukkig voor Nelis zelf én de tegenstander moest hij werken en kwam hij de tweede helft niet meer terug.  Na de rust was het Foppe Junior die met een paar fabelachtige reddingen ons in de wedstrijd hield. Aan de andere kant wist vooral de grensrechter te voorkomen dat we gevaarlijk werden, gelukkig vlagde hij zo slecht dat hij het ook een keer vergat terwijl het wel had gemoeten, daardoor kon Lietie in twee pogingen de doelman passeren (1-2). Inmiddels vielen onze spelers bij bosjes uit, waardoor zelfs Wilco gedwongen werd zijn vaderlijke plicht te doen en de vlag ter hand te nemen. Mede door hem en knap keeperswerk van Foppe junior werd lang de gelijkmaker voorkomen, maar nadat een hoge bal onze zestien werd ingepompt kon een speler van RKHVV deze geheel vrijstaand inkoppen (2-2). Aan beide kanten had het winnende doelpunt kunnen vallen, maar uiteindelijk moesten we voor de derde keer met een gelijkspel genoegen nemen. Volgende week nemen we een zondagje vrijaf, dus allen zaterdag naar de PKA van de Knor en de Knalpot.