4e elftal pakt slechts een puntje in doelpuntrijke wedstrijd.

In de ‘week van het amateurvoetbal’ kon het 4e elftal van GSV’38, uitkomend in de kelderklasse van het amateurvoetbal, natuurlijk niet ontbreken. In de zomerstop hadden we ons, tegen onze natuur in, erg ingespannen om versterkingen te vinden en net toen we de hoop op succes al een beetje hadden opgegeven, bleek dat onze wasvrouw nog een goedkoop tweedehandsje had rondlopen. Dit jaar lieten we de bekercompetitie bewust links liggen, om ons volledig te kunnen focussen op de reguliere competitie én vooral het Schuttersfeest. Met minstens één training in de benen, waren we afgelopen zondag dan ook helemaal klaar voor de thuiswedstrijd tegen DVV 9 uit Duiven.  Een aantal hadden zelf de moeite genomen om de zaterdag voorafgaand nog wat zelfvertrouwen te tanken bij Wipe-Out in Zoelen, dat resulteerde wel in een vervelende blessure voor onze Frenkie, gelukkig hebben we de beelden nog.

Ook  moesten we een vervanger vinden voor grensrechter Tijmen, die een hielspoor blessure heeft, deze blessure komt veel voor bij wandelaars en daardoor behoort ons elftal tot de risicogroep.

Dat er een aantal spelers zaterdags niet alleen zelfvertrouwen getankt hadden bleek wel deze zondagochtend , als we alle te laatkomers en niet nuchtere spelers  buiten de basis hadden gelaten, hadden we voor onze wedstrijd moeten uitwijken naar het nieuwe pannaveldje .

Recidivist Bassie spande de kroon, miste naast de elftalfoto zelfs de warming-up, gelukkig voor hem hebben we na de wedstrijd nog een nieuwe elftalfoto kunnen maken.

Tijdens de warming-up viel op dat diegene die vorig seizoen wat kilo’s kwijt geraakt waren, deze in de zomer helaas weer hadden teruggevonden. Nadat de niet geheel nuchtere Willem zichzelf tot aanvoerder benoemd had (hij werd dan ook omgedoopt tot ‘Captain Morgan’)  en daarna tien vrijwilligers aangewezen had, kon scheidsrechter Foppe eindelijk onze eerste wedstrijd van het seizoen starten. Gezegd moet worden dat zeker de eerste helft het spel best oké was, het was in de vijfde minuut al raak, Lietie werd door Nelis de diepte ingestuurd en hij schoot mooi hoog binnen (1-0). We hadden het betere van het spel, maar moesten toch de gelijkmaker toestaan, toen Bjorn een schot van 25 meter in zijn linkerbovenhoek zag verdwijnen (1-1).  Even hadden we het moeilijk en kwamen we bij een balletje op de lat goed weg. Aan de andere kant gaf Foppe een strafschop na een vermeende handsbal, misschien wat makkelijk gegeven, maar zeker makkelijk binnengeschoten door Nelis (2-1). Eén speler bleef maar mekkeren en werd door Foppe voor 10 minuten naar de kant gestuurd.   (Reactie Foppe: ‘ als ik gemekker wil horen had ik wel een kudde schapen gefloten  ‘). Deze speler werd trouwens al snel gevolgd door onze Lietie na een te wilde tackle van achteren. De andere Niels ging gewoon door met scoren en zorgde voor de 3-1 ruststand. Na de rust hadden we meer moeite het spel te maken en was daar, na matig verdedigen, al snel de aansluitingstreffer voor DVV (3-2). Toch werd de marge weer twee nadat Willem langs de bal sprong, maar de tegenstander daarmee zo in verwarring bracht dat Lietie er met de bal vandoor kon en koel scoorde (4-2). We hadden echter geen controle meer over de wedstrijd en nadat Sachèl in eerste instantie nog goed redde werd de rebound simpel breed gelegd en ongehinderd in het lege doel getikt (4-3).

Bassie mocht dan toch nog even meedoen, toen Lietie geblesseerd het veld verliet met uit elkaar gevallen voetbalschoenen, nu maar hopen dat Sinterklaas vroeg komt dit jaar in huize Liethof. Bassie bleek gretig en stuurde met een magnifieke pass Rinus de diepte in, maar deze faalde opzichtig. Even later vond wederom Bassie de vrijstaande Nelis, die met een stijlvol lobje zijn hattrick voltooide (5-3).  Een geruststellende stand zou je denken, maar al snel scoorde DVV uit een hoekschop, waarbij de doelpuntenmaker hoog boven onze stilstaande verdediging uittorende en krachtig binnenkopte (5-4). Billenknijpen dus, maar de gelijkmaker viel toch, Sachèl gleed naar de bal en had deze vast, maar  liet deze plots weer los waarna de bal simpel in ons doel gewerkt kon worden. (5-5). Uiteindelijk bleef ons een nederlaag nog bespaard maar voelde het gelijke spel toch als verlies.