4e elftal pakt op overtuigende wijze eerste drie punten.

Afgelopen zondag wist het vernieuwde 4e elftal op overtuigende wijze hun eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen, thuis tegen Westervoort 8. Vooraf moest er eerst nog even een elftalfoto gemaakt worden waarbij bleek dat we met Sven nog een extra speler binnen gehengeld hebben, Rinus vandaag met een nekbrace ging voetballen en volgens huisfotograaf Epco er een dame (Rachel) bij ons in het doel stond.
De wedstrijd begon met het verplicht handjes schudden van de tegenstander en het door Willy achter het hek sturen van Witheet die niet op het veld mocht roken, dat vond hij maar vreemd want een aantal spelers op het veld rook je al van mijlenver.

De eerste twintig minuten was het een ‘kansloze’ wedstrijd, beide teams kwamen namelijk niet in de buurt van het vijandelijke doel. Dit kwam mede door een aantal waanzinnige ‘No-look’ passes van Willem, maar we hebben toch liever dat hij in het vervolg eerst kijkt waar hij heen schiet.

Daarna veranderde de wedstrijd compleet en hoopten de kansen voor de rood-witten zich op. Niels L. had zelf moeten schieten maar legde in plaats daarvan onnodig breed, Nelus schoot na één van zijn befaamde sleepbewegingen net naast en op een voorzet van Vincent scoorde Bassie eindelijk weer eens, maar stond hij buitenspel. GSV nam toch de leiding, na een goede voorzet van Niels L. schoof Nelus de bal simpel binnen (1-0). Nelus stuurde vlak daarna met een steekbal Niels L. weg, die nu wel breed had moeten leggen op Bassie, maar nu schoot hij zelf tegen de doelman. Niels L. hoefde vervolgens bij een corner de bal slechts binnen te lopen, maar de bal ging via zijn lichaam nog naast. Voor de rust werd het toch nog 2-0 toen Vincent met een goede pass Sven de diepte in stuurde en die liep vervolgens alleen op de doelman af en tikte makkelijk binnen.

We (lees: Bassie) hadden de voorsprong makkelijk kunnen uitbreiden, maar Bassie wist een aantal 100% kansen op zeer ludieke wijze om zeep te helpen.

Of hij nou alleen voor de doelman of voor een leeg doel stond hij wist de bal toch over of,  nog mooier, op de lat te schieten. Hij had zijn meest productieve seizoen (één doelpunt) in één wedstrijd kunnen verdrievoudigen!. Na de rust dachten we even dat de buit al binnen was en moesten we in de eerste minuten nog tweemaal een bal van de doellijn halen om erger te voorkomen. Daarna was het weer éénrichtingsverkeer, het was Nelus die van ver met een prachtig lobje de doelman verschalkte (3-0).  Rik P. stuurde Jelmer diep, maar die zag zijn goede schot knap gepareerd worden door de doelman. Even later was het wel raak voor hem toen hij een voorzet van Rinus makkelijk kon binnenglijden (4-0). Willy had weinig moeite met het fluiten van deze wedstrijd, al moest hij de nummer 15 van Westervoort even terugfluiten na zeer slecht acteerwerk. Een klein opstootje tussen de licht geraakte Bassie en zijn tegenstander betekende voor beiden een afkoelingsperiode van drie minuten en dat hielp, want Bassie kwam als herboren terug.

Rinus omspeelde de doelman wat te ruim, waarna Bassie het van hem overnam en uit een schier onmogelijke hoek nu wel de bal in het doel wist te lepelen (5-0).  Rinus pikte vervolgens zelf nog een doelpuntje mee (6-0) en Jelmer mocht zijn tweede maken, na flink geblunder van de doelman (7-0). Sven noteerde vlak voor tijd met een fraai afstandsschot ook zijn tweede treffer (8-0). Sachèl (Rachel voor intimi) leek zijn eerste nul te gaan houden, maar een vrije trap werd hem toch te machtig (8-1), van de week heeft hij zijn eerste afspraak bij Augie, voor het maken van een goed muurtje.