4e elftal niet opgewassen tegen te sterk Spero 10.

Met zestien ‘eigen’ spelers op papier leek er deze zondagmorgen niets mis te kunnen gaan, maar helaas moest onze aanvoerder Lars de la Montagne passen door ziekte. Het vermoeden heerst dat hij voorafgaand aan deze wedstrijd vernomen had dat de tegenstander vorig seizoen kampioen was geworden in de 5e klasse (!) en hij van angst begon te trillen op de benen, maar dat zelf diagnosticeerde als een griepaanval.  Zo bleven er nog vier wissels over, helaas waren deze alle vier, de avond ervoor naar ‘Het foute Oktoberfest’ in het Goffertpark in Nijmegen geweest en dat had zichtbaar negatieve gevolgen gehad voor hun fysieke en mentale gesteldheid deze ochtend. Vreemd trouwens dat Bassie als hardcore Vitessenaar feest gaat vieren in Nijmegen, gelukkig werd hij door de harde kern van NEC niet herkend in zijn dirndl.
Rinus kwam er ook nog eens vijf minuten voor de wedstrijd achter dat hij al sinds woensdag (?) last van de lies had, maar dat mocht volgens hem geen naam hebben, doch wij noemen het een ‘van de Liesdonkje’. Zo moesten we aantreden tegen een der koplopers Spero 10, een wat leeftijdsopbouw betreft vergelijkbaar team als ons, maar zij kunnen jammer genoeg ook nog goed voetballen. Het werd dan ook vooral veel achter de tegenstander aanlopen en zoveel mogelijk tegenhouden. Dat lukte aardig, mede doordat Sachèl regelmatig een bal, zij het met wat kunst en koprol, uit het doel wist te houden. We kregen zelf ook nog een paar kleine kansjes voor de rust, want na een goede rush over de rechterflank legde Jelmer de bal goed terug, miste Lars P. net de bal, maar schoot zijn broer vervolgens de bal over.
Even later was het Jelmer zelf die een voorzet van Nelus te zwak inschoot en zo werd het slechts een simpel vangballetje voor de doelman. Zo leek GSV de rust met een brilstand te bereiken, maar nadat Sachèl eerst nog een afstandspoeier knap uit de hoek dook was hij in de laatste minuut voor rust kansloos. Een prachtige cross-bal vanaf links die net over onze verdediging viel, werd door een speler van Spero ineens uit de lucht genomen en hard onderin de hoek geramd (0-1).

In de rust werd er op gehamerd dat als we heel hard zouden blijven werken er misschien wel een puntje in zat. Kort na rust werd dat gevoel door Spero al snel de kop in gedrukt. De eerste corner werd nog door Nelus, achterwaarts koppend over ons eigen doel gewerkt, bij de nieuwe corner trapten twee spelers over de bal en wist ook Sachèl de bal niet uit het doel te houden (0-2), vlak daarna moest hij bij een houdbare bal uit een vrije trap weer zijn meerdere erkennen en was het pleit beslecht (0-3).
Daarna wist hij met een paar goede reddingen de schade nog beperkt te houden, maar bij één van zijn reddingen sprong de bal van zijn borst en de rebound werd simpel binnen gewerkt (0-4). Ook onze Tiroler Buben kwamen, op de erg blessuregevoelige van de Liesdonk na dan, nog in het veld, maar waren nog steeds de weg kwijt. Bassie had daar trouwens al langer last van, hij liep bij de training afgelopen week de verkeerde kleedkamer in, gelukkig voor die meisjes had hij toen nog geen schmink op.