4e elftal niet opgewassen tegen DVV 9.

Op deze historische palindroomdatum 02-02-2020 (dat betekent dat de cijfers er achterstevoren precies hetzelfde uitzien), blijken veel stellen te willen trouwen, het schijnt dat de man deze datum dan makkelijker kan onthouden. Voor ons was deze zondag echter gewoon business as usual.  Voor een trouwdag was het trouwens behoorlijk kloteweer en dat hadden er meer geconstateerd, want een aantal après-skiers lieten het op het laatst toch afweten. Opvallend was ook dat op de app de melding ‘ik ga op eigen gelegenheid’ wel erg vaak voorkwam, wat trouwens geheimtaal is voor ‘ik heb me verslapen en ben net wakker’.
Onze makelaar in wording heeft zichzelf blijkbaar een geluidsarme wekker aan laten smeren, want voor de tweede keer op rij had hij zich verslapen. Bassie heeft zichzelf, zonder overleg, inmiddels een sterrenstatus toegedicht, want hij verslaapt zich dan wel niet meer ,maar komt nu alleen nog voetballen als hij thuis opgehaald wordt. Nadat Jelmer de sleutels van het ballenhok teruggevonden had, Jordi gewekt was aangezien hij de shirts beheerd konden we dan eindelijk de reis naar Duiven ondernemen, waar we het op moesten nemen tegen de nummer twee van de ranglijst, DVV 9.  Naast de weergoden was ook de consul van DVV ons niet goed gezind vandaag, hij had ergens achteraf nog een veldje gevonden, die volgens hem wel bespeelbaar was. Toen ik door de regenbuien heen het met regen doordrenkte modderveld zag moest ik onbewust aan het sterrenbeeld voor deze periode denken…. wat een water man!.

Het veld was zo abominabel slecht dat het ons zelfs deed verlangen naar het door ons zo gehate kunstgras. GSV had wel een flitsende start want binnen twee minuten wist Jelle uit een hoekschop van Pellie de bal achter de doelman te werken (0-1). Deze voorsprong was echter van korte duur, want een hoge bal werd door onze achterste linie niet goed ingeschat, waardoor een DVV speler alleen voor Bjorn kwam en beheerst afrondde (1-1). Patje had ons bijna weer op voorsprong gebracht, maar zijn afstandskogel werd door de doelman fraai uit de kruising getikt.
Inmiddels werd het weer, maar vooral het veld nog slechter en slechter en leek het meer op een aflevering van ‘de ijzersterkste’, voor diegene die het nooit gezien hebben (en gezien de kijkcijfers zijn dat er heel veel), in dit programma werd geprobeerd (vooral onbekende) BN’ers te leren schaatsen. Pellie moest door al dat geglij zelfs uitvallen met een hamstringblessure. Voor de rust nam DVV nog afstand, na een wat wilde charge van Sven in onze eigen zestien legde de arbiter de bal op de stip en werd deze feilloos ingeschoten (2-1). Even later stonden er plots drie spelers alleen voor Bjorn en werd dit simpel door DVV afgerond (3-1).

In de rust werd de boel nog eens opgepept om de tweede helft er vol op te gaan en de ingevallen Invaller Bassie ging furieus van start, kreeg na 30 seconden een duwtje in de rug en schoof als een volleerd bobsleeër over deze gladde piste en kwam uiteindelijk met de bek vol modder op het naastgelegen veld tot stilstand. Zeven minuten na de rust was het pleit al beslecht en was het 4-1 toen Bjorn een lage schuiver goed blokte, maar bij het omhoog komen uitgleed en zodoende de rebound niet meer kon keren. Willem, gelukkig af en toe tot rust én stilte gemaand door zijn vader, wist vervolgens een goede voorzet van Bassie niet tot doelpunt om te zetten.
Ook Jelmer had pech, na een op de doellijn weggehaald schot van Rinus schoot hij de rebound via de lat over. Uiteindelijk moesten we na dit modderbad van 90 minuten ons verlies accepteren, maar de grote verliezer vandaag was met stip onze wasvrouw Ankie, maar die laat zich niet zo makkelijk uit het veld slaan en zal er zeker weer voor zorgen dat we aankomende zondag weer in smetteloos rood-wit kunnen aantreden. (inmiddels heeft onze tegenstander van komende zondag een baaldag aangevraagd en kan ons tenue gelukkig nog een weekje langer weken).