4e elftal op zoek naar eerste punten van het seizoen.

Zondag was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe 4e elftal. Dit elftal is ontstaan uit het minieme restant van het 3e elftal van vorig seizoen aangevuld met vrienden, familieleden en alles wat zich nog verder wenste aan te melden. Dat we dan ook daadwerkelijk aan het seizoen begonnen zijn mag een klein wonder heten, al moesten we ook vandaag weer een beroep doen op jeugdspelers die de kermis van Lathum gelukkig nog niet tot hun gemeengoed gemaakt hebben.
De start was als vanouds chaotisch, de sleutel van het ballenhok was deze keer niet kwijt, maar bevond zich veilig in het bezit van Pellie, die echter te Zevenaar ziek in bed lag.  Willem had iedereen goed op het hart gedrukt dat we om 08:15 aanwezig moesten zijn en dat had de gewenste uitwerking, iedereen was op tijd aanwezig, ja zelfs Bassie, ……. behalve Willem zelf, die was tijdens de ochtendpoep in slaap gevallen, de hoop was nu dat andere spelers (wel) zouden opstaan!.
Zo zochten we vroeg in de morgen ons een weg naar Arnhem om daar de degens te kruisen met Eldenia 8, waar gelukkig voor ons de 55+ competitie nog niet zijn intrede gedaan had. Om het voorstel van Witheet, om alle spelers die enigszins kunnen voetballen in de basis te laten beginnen en de andere tien aan te wijzen werd ietwat minzaam gelachen, ….. niet alleen het spel, maar ook het gevoel voor humor heeft duidelijk onder het vorige seizoen geleden!.
Om 09:30 werd, op het 2e kunstgrasveld van Eldenia onze competitie (twee klassen lager dan het vorige seizoen) dan eindelijk in gang gezet. Al snel was duidelijk dat de tegenstander, ondanks hun hoge leeftijd, over het algemeen over een betere techniek beschikten, maar wij wat meer snelheid en loopvermogen hadden en dit in de eerste 20 minuten in ons voordeel uitpakte.  Het was Frenkie die vanaf rechts de bal voorzette en Rinus op maat bediende, maar die wist deze gouden kans niet te verzilveren en schoot op de uitstekende doelman. Even later was het Bassie die vanaf links de bal van buiten de zestien naar de verre hoek krulde, de doelman kansloos liet, maar de bal op de kruising zag belanden.
Even later was het dan wel raak, Jelmer gaf een verkeerde pass op Bassie, maar kreeg van diezelfde Bassie wel een afgemeten voorzet terug die hij vervolgens keurig afrondde. (0-1). Niets aan de hand zou je zeggen, maar slordigheden in ons eigen spel zorgden ook voor kansen voor Eldenia. Voor rust kwam de gelijkmaker, Roel vergat ondanks zijn lengte, de bal simpel weg te koppen, raakte daardoor de bal niet goed en leidde zo de tegentreffer in (1-1). (gisteren had Roel hem trouwens wel goed geraakt!) We konden nog met een voorsprong de rust in, maar een hard genomen vrije trap van Yorick belandde slechts op de vuisten van de doelman.

Na de rust werden wat frisse spelers ingebracht, zo maakte Pietertje (nee, niet die van de pindakaasreclame) zijn debuut, en bleek iedereen zo zijn eigenaardigheden te hebben, zo zagen we dat Niels L. voor zijn eerste balcontact altijd eerst op het veld duikt om het gras te proeven, volgens hem zat er deze keer geen kraak of smaak aan.  Na de rust begonnen we weer goed en kregen de eerste kansen, maar Frenkie strandde als zovelen voor hem op de uitblinkende doelman. Eldenia kwam met 10 man te staan na een flinke overtreding op Jelmer en even later zelfs met 9 man, maar met dat overtal gingen we niet beter voetballen en hield Eldenia vrij eenvoudig stand, al moest opnieuw de Eldense doelman flink aan de bak bij een harde schuiver van Lars vd B. Het werd nog erger voor ons, want Eldenia mocht aan het eind ook nog de drie punten pakken toen Roel bij een hoge bal in onze zestien er opnieuw niet met de kop bij was en Jelmer vervolgens de tegenstander te opzichtig omver duwde en de aansluitende strafschop voor de debuterende Sachél onhoudbaar was. (2-1).  Jammer, we hadden zeker niet hoeven te verliezen vandaag en we hebben gelukkig nog 21 kansen om alsnog punten te pakken!. Onze dank gaat uit naar de A-spelers, Mees, Mark en Yorick, die ons weer eens uit de brand geholpen hebben.