4e elftal op wilskracht langs VVO 5.

Zondagmorgen 19 januari, wat erg vroeg in het nieuwe jaar, maar het 4e elftal moest al weer op komen draven voor de inhaalwedstrijd tegen en bij VVO 5.  Het weekendje weg in Antwerpen bleek zijn tol geëist te hebben, want de afzeggingen stroomden deze week binnen. Dubbele pech voor ons , want het derde elftal zat met hetzelfde probleem en het tweede elftal had een hele belangrijke oefenwedstrijd, dus had zijn 16 spelers allemaal nodig. Zo kwam een flink uitgedund 4e elftal in Rozendaal aan op het terrein van de Velpse Voetbalclub Olympia, bij ons beter bekend onder de afkorting VVO.
We mochten vandaag weer eens een keer spelen op het hoofdveld, maar dat bevatte helaas het niet door ons allemaal geliefde kunstgras.  De eerste verrassing na de winterstop was er bij het oplezen van de opstelling, voor de eerste keer dit seizoen was er geen basisplaats voor onze Kees…. en dat zou dan ook niet zonder gevolgen blijven. Onder leiding van aanvoerder Lars van de Pinkenberg kwam GSV goed uit de startblokken en na een goede onderschepping van Lietie werd Jelle in stelling gebracht, maar die strandde op de doelman. Even later was het Nelis die opnieuw Jelle de diepte instuurde, die werd echter in de zestien gevloerd en de scheidsrechter wees vervolgens gedecideerd naar de stip.
Nelis schoot deze strafschop vervolgens gedurfd maar zuiver in de linker kruising (0-1). Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want na een diepe bal over rechts werd onze gehele achterhoede op pure snelheid geklopt en was Bjorn kansloos (1-1).  Even later liet VVO de mogelijkheid om op voorsprong te komen onbenut doordat een speler alleen op Bjorn af mocht maar net naast de paal schoot. Lietie had nog twee mogelijkheden, maar bij de eerste was zijn lobje te onzuiver en bij de tweede had hij na een prachtige voorzet van Sven geen goede aanname en ging er zo weer een goede kans voorbij. In de rust bleek dat deze zeer goed leidende scheidsrechter van alle markten thuis was, want hij bleek ook nog eens de kantinebeheerder te zijn.

Onze vaste en vandaag enige toeschouwer Wilco kreeg tijdens onze theepauze zelfs gratis koffie door hem verstrekt, omdat en ik citeer hem ‘ iedere malloot die zondagmorgen om 10:00 uit vrije wil naar zo’n wedstrijd komt kijken verdiend gratis koffie’.  In de tweede helft kwamen Kees en de weer teruggekeerde Jelmer in het veld voor de moegestreden Jelle en Frenkie. Bassie, die een Dry Weekend had ingelast had tot dan toe nog geen bal goed geraakt, maar kwam eindelijk tot zijn eerste goede actie toen de scheidsrechter hem sommeerde een buiten de lijnen getrapte bal op te halen, dat duurde echter zo lang dat we bang waren dat hij verdwaald was en op het aangrenzende veld van S.C. Veluwezoom met een ingooi de wedstrijd wilde hervatten. De scheidsrechter, waarschijnlijk doordeweeks ook nog werkzaam op een kinderdagverblijf, wist hem uiteindelijk te vinden en terug te brengen naar ons veld.
Even later had de gepasseerde en daardoor getergde Kees zijn ‘Moment Of Fame’.  Na op de linkerflank in de diepte weggestuurd te zijn, verwachtte iedereen een mislukte voorzet, maar in een fractie van een seconde schatte Kees zijn mogelijkheden in en met zijn fluwelen linker schoot hij de bal over de bij de eerste paal geposteerde doelman om de bal bij de tweede paal in het doel te laten zeilen én klaar was Kees. Je voelde de verbazing op en naast het veld, nog nooit heb ik zoveel monden tegelijkertijd zo ver zien openvallen. Lietie had daarna een paar keer de mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar hij strandde op de doelman of raakte de bal niet goed.
VVO werd sterker en het was aan Bjorn te danken dat we de voorsprong behielden. Eerst wist hij een afstandsschot uit de kruising te tikken, later kon hij opnieuw bij een afstandsschot de bal nog net over de lat duwen. Uiteindelijk betaalde het alcoholloze weekend van Bassie zich toch nog uit, toen hij met een perfecte assist verantwoordelijk was voor de tweede en tevens beslissende treffer van Nelis (1-3). Zo wist het 4e elftal met een zeer beperkte bezetting op wilskracht toch het maximale aantal punten binnen te slepen.