4e elftal oefent derde helft in Antwerpen.

Na een aantal weken zonder trainingen en wedstrijden werd het voor het 4e elftal  de hoogste tijd voor het bijhouden van de derde helft, tenslotte speel je niet voor niets in een team uit de krochten van de kelderklasse van het voetbal.  Vrijdagmiddag 12:30 was het dan eindelijk zover, de spelers, staf én Augie verzamelden zich op de parkeerplaats van ons sportpark voor het jaarlijkse weekendje weg. Ook dit jaar had de organisatie niet de moeite genomen om ons in te lichten over de bestemming én had zelfs besloten om geen auto-indeling te maken om de verwarring nog groter te maken.  Onderstaand de organisatie druk in voorbereiding, nou ja, eentje dan.

Op het sportpark aangekomen bleek dan eindelijk dat Antwerpen The Place To Go was. Daar was het Ibis budgethotel in het centrum van de stad als verblijf gekozen, maar om daar te komen was nog niet zo makkelijk, want net als in Gies lagen de wegen in Antwerpen overal open en werd er vooral niet aan de weg gewerkt. Tijdens dit oponthoud kwamen we ineens langs Café Feijenoord, een opmerkelijk iets, als je nagaat dat het in de binnenstad van Antwerpen wemelt van de Ajaxieden.

Met wat moeite vonden we dan toch een parkeergarage en mochten we eindelijk de kamerindeling van de organisatie ontvangen, waar met wisselend enthousiasme op gereageerd werd.  Voor het gemak kon je de slaapkamer alleen betreden na het intoetsen van de juiste 6-cijferige code wat nog tot heel wat hoofdbrekens zou leiden dit weekend. Spullen dumpen, geld lappen en snel op zoek naar een kroeg, dat werd Kelly’s , een Irish pub, The Place To Beer.

De vele glazen bier waren nu nog geen enkel probleem voor ons, wel de straatverkopers die met hoeden en rozen rondkwamen om ons geld af te troggelen , maar daar trappen wij natuurlijk niet zo snel in en zo zouden velen aan het eind van de middag de kroeg met een hoedje op verlaten. Tijd voor een snelle hap, een verfrissende douch, een vleugje deo, een enkel smintje en zo de avond in op zoek naar nog meer vermaak. Zo vonden we elkaar in de Karaoke Bar Park Avenue, waar vooral een aantal dames uit volle borst goed bleken te kunnen zingen en een behoorlijk niveau haalden.  Dat kan niet gezegd worden van ons duo Bassie en Willem die het toch al niet hoogstaande nummer ‘Sweet Caroline’ van Neil Diamond van zijn laatste glans ontdeden. In het veld vinden ze elkaar al moeilijk, maar bij het zingen zit er ook weinig samenhang in.  Voor de wat ouderen onder ons werd het tijd om het bedje op te zoeken, nu ze de code nog wisten, anderen gingen nog op zoek naar wat duurder vermaak. Sven had volgens hem nog een leuke club gevonden, maar nadat Pellie en Jordi daar met de lift alle etages bezocht hadden, bleek het toch een doodgewoon hotel te zijn.

Zaterdagmorgen werd duidelijk dat Augie in de afgelopen nacht het centrum van Antwerpen van zijn laatste bomen ontdaan had, gelukkig voor zijn kamergenoten Tijmen en Witheet had hij geen kapvergunning voor de zondag gekregen, tijdens deze zware arbeid had hij trouwens een ribblessure opgelopen, al hebben we uit doorgaans goed ingelichte bronnen vernomen dat dit gebeurd is bij het aanhouden van een rijdende taxi.  Tijdens het ontbijt kwam ook het bericht dat Jeffrey inmiddels weer op weg naar huis was, Bassie had hem namelijk verteld dat we slechts een dagje uit gingen. Nadat de organisatie zich te laat beneden in de lobby gemeld had konden ze ons mededelen dat we deze ochtend naar de Zoo Antwerpen zouden gaan, waar we een aantal opdrachten uit moesten voeren, die ze waarschijnlijk na een nachtje flink doorhalen hadden verzonnen. Daar aangekomen bleek dat in deze dierentuin de laatste jaren flink bezuinigd is, vooral op het voer, want we kregen toch het gevoel een beetje in de maling genomen te worden.

Blijkbaar waren de meeste dieren ook een weekendje weg, want vele hokken waren leeg of bevatten slechts personeel. Gelukkig konden we nog een glimp opvangen van een paar vreemde soorten die men trouwens ook bij ons in de buurt kan waarnemen, zoals de ‘roelroel’ vogel en twee zeer zeldzame ‘repthielen’ , een hiphopversie van Gerben en Joost. Verder hadden de apen geluk, want ze hadden vandaag recht op familiebezoek.

Na een te duur biertje en een te oud broodje in het restaurant aldaar genuttigd te hebben, werd het de hoogste tijd om te vertrekken. Zo togen we weer richting Kelly’s om daar opnieuw het gevecht aan te gaan met de grote bieren en tussendoor wat te dobbelen en kaarten. De organisatie had het restaurant naast Kelly’s voor het avondeten uitgekozen en zo konden we om 17:00 in Bier Central aan tafel voor een hamburger of ribbetjes met Belgische frieten en sla. Daar moesten we al weer vroeg weg, want de organisatie had nog een avondactiviteit voor ons in petto, dus snel even opfrissen en dan in de taxi’s naar de Lotto Arena in Antwerpen, waar we de basketbalwedstrijd tussen de Telenet Giants Antwerp en de Basic Fit Brussels gingen aanschouwen. Daar bleek maar weer dat sport goed voor iedereen is, zo mochten tijdens de vele pauzes meisjes wat gymnastiekoefeningen laten zien en mochten twee andere kansloze jongeren de hele wedstrijd op een trommel slaan, zonder dat ze uit de hal verwijderd werden. De plaatselijke mascotte, die we ’s middags nog in de zoo gezien hadden, had helemaal een topdag, want hij mocht op de foto met zijn grote voorbeeld van NEC.

Tijdens de heenweg had de taxichauffeur ons geadviseerd om naar de Moose Bar te gaan, een winterse après-ski hut gelegen bij de haven van Antwerpen. Daar aangekomen moesten we ons eerst door een blubberpoel heen zien te springen, maar daarna bleek dat deze locatie een zeer goede keuze was. De pullen bier en de shotjes kwamen dankzij onze eigen Guus in snel tempo voorbij en werkten in ieder geval tijdelijk sfeer verhogend. Sven nam deze keer eens een wijs besluit en zocht al vroeg zijn bedje op, niet wetende dan we zondagmorgen pas om 12:00 moesten uitchecken. Gaande de nacht druppelde iedereen het hotel binnen om nog een paar uurtjes slaap te pakken, effe douchen, een ontbijtje, koffertje inpakken, wat niet bij iedereen lukte trouwens en toen was het alweer tijd om Antwerpen te verlaten.  Met dank aan Bassie en de organisatie kunnen we weer terugkijken op een gezellig weekendje weg en zijn we klaar voor de derde helft van het seizoen, en ja….. als je het nuchter bekijkt helpt alcohol niet echt, maar het was het proberen meer dan waard !.