4e elftal geeft goals én drie punten cadeau.

Op deze natte, koude en troosteloze zondagmorgen kwam DVC’26 6 bij ons op bezoek. Bij het verzamelen bleek dat een deel van onze spelers de avond ervoor de favoriete stad van Bassie bezocht hadden vanwege het ‘Oktoberfest’.  Gezegd moet worden, ’s middags in de kroeg voor het vertrek naar Nijmegen zagen ze er allemaal nog aardig monter en fris uit !.
Dat was deze zondagochtend wel anders, het was zelfs knap dat iedereen het sportpark nog kon vinden, want een aantal waren al een tijdje behoorlijk de weg kwijt, en dat niet alleen. Die nacht was de groep lange tijd Roel kwijt, Tijmen zijn telefoon kwijt en Willem regelmatig zijn aansteker kwijt, alleen die vond hij dan weer ergens op de grond en aangezien alle dames in dirndls gehesen waren gaf hem dat een hele andere kijk op de ‘zaak’.  Aangezien we ook jonge lezers hebben zal ik jullie verdere details van deze avond besparen.

Terug naar de wedstrijd, want er moest ook nog gevoetbald worden. Naast aanvoerder Lars van den Heuvel, Nelis was ook Jordi niet inzetbaar en moesten anderen ons dus uit de brand helpen. Gelukkig konden we daarvoor een beroep doen op Damian, Mark en onze oldie Patje.  Direct na aanvang van de wedstrijd leek het erop dat Tijmen het niet langer kon aanzien, maar het bleek dat hij met spoed naar het toilet moest om nodig de potvis te voeren. Ons spel brengt dan ook vaak het beste in mensen naar boven!. Lietie begon deze wedstrijd zowaar op nieuwe schoenen, volgens hem was er echter geen causaal verband met het feit dat in de week voorafgaand de Scapino in Zevenaar overvallen was.

Op een drassig en zwaar veld waren de eerste kansen voor GSV, een puur op adrenaline voortbewegende Willem schoot op de doelman en Bjorn vervolgens via de doelman over. Willem had er zin in, in ieder geval de eerste twintig minuten, zijn perfecte voorzet werd jammer genoeg door Pellie op de paal geschoten. Mark paste zich moeiteloos aan het niveau van de kelderklasse aan, want nadat eerst Sachèl nog redding bracht, hield Mark de bal nog net binnen om deze vervolgens panklaar voor de geheel vrijstaande Diemse spits te leggen en deze kon simpel afronden (0-1). GSV bleef maar kansen krijgen, maar het schortte vooral in de afronding. Een voorzet van Patje werd door Bjorn achter de doelman gekopt, maar hij deed dit in buitenspelpositie.

Even later waren daar vlak achter elkaar twee snoeiharde afstandsschoten van Sven , beide schoten gekeerd door de doelman al had hij daarbij één keer de hulp van de paal nodig. Zo gingen we onverdiend met een 0-1 achterstand de rust in.  Na de rust moest Sachèl tot twee keer toe redding brengen al snel gevolgd door twee kansen voor Willem, maar beide keren schoot hij op de doelman. Bij een cornerbal voor DVC bleek weer eens dat het woord ‘klemvast’ bij Sachèl geen enkel belletje doet laten rinkelen, misschien was hij verrast door het slechte weer en had hij voor het verkeerde handenprofiel gekozen. Eerst lukte het wegstompen niet helemaal, vervolgens leek het vangen en vasthouden van de bal meer op iemand die met bokshandschoenen aan een ei probeert te pellen. Kruipend achter de bal aan moest hij uiteindelijk constateren dat deze inmiddels ruimschoots de doellijn gepasseerd was. (0-2).

Waarschijnlijk door deze onnodige tegengoal schoot Patje uit frustratie van wel heel ver op het vijandelijke doel, maar de bal spatte slechts op de lat. Bassie schoot nog op de keeper en zijn perfecte voorzet vlak daarna werd door Rinus half geraakt maar de kans in zijn geheel gemist. Even later gaven we de voorhoede van DVC vrij baan en was de wedstrijd gelopen (0-3).  Rinus wist nog wel een fraaie voorzet van Mark van dichtbij binnen te tikken (1-3), het laatste woord was echter aan DVC dat met een mooi afstandsschot de 1-4 eindstand op het bord bracht.