3e elftal wint met ruime cijfers van gehavend DCS 4, zondag 14 mei feest in de kantine!

Afgelopen zondag moesten we om 12:00 aantreden voor de thuiswedstrijd tegen DCS 4, wat blijkbaar te laat was voor Jarno, die zich daarom bij het 2e elftal gemeld had, om te trachten ze alsnog van de periodetitel af te helpen.  Voor Bob was deze tijd juist prima, zo had hij alle tijd om onze scheidsrechter in Arnhem op te halen en hem, wel na het overhandigen van 20 euro, van nog wat voordelige tips te voorzien.
Door de afwezigheid van Jarno mocht Sebastiaan weer eens op doel en hadden we nog wat aanvulling gezocht in de vorm van Jelle en Jelmer.  DCS had ook grote personele problemen getuige het feit dat er drie spelers geen pasje hadden en twee wel een pasje hadden, maar de vermelde geboortedatum niet konden herinneren. (het was op een vrijdag, geloof ik …… kwam nog het dichtst in de buurt), maar nadat de scheidsrechter van iedereen pasfoto’s had genomen en alle ID-nummers genoteerd had, konden we dan eindelijk, 10 minuten te laat, beginnen met de wedstrijd. DCS had dan wel voldoende spelers weten te regelen, maar misschien hadden ze beter ook naar de fitheid kunnen kijken, want het leek wel Domino Day, links en rechts vielen ze om, meestal zonder dat er een tegenstander in de buurt was en al snel in de wedstrijd moesten ze met 10 spelers de wedstrijd volmaken en ook de doelman was één van de slachtoffers, zodat er een veldspeler in het doel moest.
Ze liepen daarnaast ook nog twee gele kaarten op, wat elk 10 minuten tijdstraf opleverde en het is dan ook niet zo verwonderlijk dat GSV weinig moeite kende deze wedstrijd winnend af te sluiten.
Nelus had zelfs tijd voor wat spectaculaire acties en is nu officieel toegetreden tot de groep van ‘zeehonden-dribbelaars’, Patrick probeerde het ook, maar moet nog een paar keer op herhaling in het Dolfinarium. Patrick had wel een splijtende pass op Bob, die dit buitenkansje niet liet liggen en de openingstreffer voor zijn rekening nam (1-0). Nog voor rust stuurde Maarten, na een goede combinatie met Roel,  Bob opnieuw diep en wederom legde hij de bal simpel binnen (2-0). Na de rust moest GSV natuurlijk ruim afstand nemen van dit tiental, die duidelijk de tactiek van ‘alleen tegenhouden’ gekozen hadden.
In het begin leverde dat slechts wat kleine kansjes op na voorzetten van Willem, eerst voor Jelle (bal op de keeper) en daarna Ronald (te grote draaicirkel). Zo bleef het 2-0 en vond Lars het tijd voor een wake-up call en kopte de bal terug door de benen van de uit het doel rennende Sebastiaan en kon Lars zelf nog net met een fenomenaal sprintje de bal uit het doel tikken. Het werkte want even later was er de lange bal van Patrick die Bob vond en zijn pass belandde bij Jelmer die deze prima over de doelman wipte (3-0).
Snel daarna had Bob weer een kans, zag Willem vrij staan en bedacht zich géén seconde en schoot zelf op de doelman, de terugspringende bal was weer voor Jelmer die wel afrondde (4-0). Lars bleef Sebastiaan maar in de  moeilijkheden brengen, nu met een handsbal net buiten de zestien, maar de goed ingeschoten vrije trap werd fraai gepakt door Sebastiaan. Even later was het Jelle, die Willem voor de veertiende keer voor niks liet vrijstaan, zijn voorzet belande namelijk op het hoofd van een tegenstander die netjes onderkant lat de bal achter zijn eigen doelman werkte (5-0). Sebastiaan keek nog een balletje op de lat en zijn collega deed dat ook na een vlammend schot van Ronald. Het sluitstuk was, zoals normaal, voor Bob die na een prachtige combinatie met Jelmer de 6-0 eindstand op het bord zette. Een makkelijke overwinning, met de complimenten aan Sebastiaan die ondanks verwoede pogingen van Lars toch voor een clean sheet zorgde.

Uitnodiging afsluiting van het seizoen.

Zondag 14 mei willen wij GSV’38 3 het seizoen afsluiten met alle seniorenelftallen en iedereen die GSV’38 een warm hart toedraagt.
De muzikale omlijsting zal door DJ Mees vanaf 14.00 uur worden verzorgd.