3e elftal verliest voor de tweede keer in vier dagen.

Afgelopen woensdag moesten we van de KNVB een thuiswedstrijdje tegen DVV 3 inhalen, deze planning was wel erg ongelukkig te noemen, daar op dezelfde tijd de halve finale Europa League tussen Ajax en Olympique Lyon werd uitgezonden. Met alleen ‘niet Ajax sympathisanten’ opstellen kwamen we namelijk niet aan voldoende spelers, zodat uiteindelijk iedereen maar besloot om te spelen… behalve Jarno die moest werken geloof ik…., maar hij had wel gezorgd dat Beli hem zou vervangen. Bob zou later komen, wat betekende dat Eric de leiding op zich nam en Jan de deze keer ongewoon ontspannen warming-up voor zijn rekening nam.
Misschien wel iets te ontspannen, want vanaf het begin van de wedstrijd liepen we achter de feiten (lees: tegenstanders) aan. In de 3e minuut was het al raak, vrijstaand en niet onder druk gezet, kon de DVV-speler met een schot van net buiten de zestien Beli verschalken (0-1). Zelf konden we daar maar een paar kansjes tegenover zetten, Pellie legde een balletje net achter de verdediging, waarna Jelmers schot door de doelman gestopt werd.
Even later was het wederom Jelmer die nu met een goede voorzet Dinand vond, maar die schoot ruim naast het doel. Aan de andere kant was het wel bijna raak nadat een voorzet bij de tweede paal gedeponeerd werd en de geheel vrijstaande speler de bal tot ongeloof van zijn medespelers nog naast wist te koppen. We hadden ons al verzoend met een 0-1 ruststand, toen plotseling een bal tussen de Duivense verdedigingslinie viel waar Nelus deze bal goed controleerde en zich op wonderbaarlijke wijze wist vrij te kappen en vervolgens de doelman ook nog kansloos liet (1-1).

Na de rust was het van beide kanten erg rommelig, misschien ook omdat coaching vanaf de zijlijn nauwelijks plaatsvond, die waren veel te druk met het volgen van de wedstrijd van Ajax op de mobiel. Toch kwam DVV weer op voorsprong toen al onze verdedigers als in de F-pupillen (voorloper van JO7) op een kluitje de bal volgden, sloop één aanvaller uit deze kluwen van spelers en kwam zo vrij voor Beli, die geen antwoord had op deze met buitenkant rechts fraaie trap (1-2).
Even veerde de hele GSV bank op toen Bob a la ‘Klaus Fischer’ een prachtige ‘fallrückzieher’ tevoorschijn toverde, maar toen men de bal slechts op de lat zag spatten, keerden men weer snel terug naar de mobiel voor de wedstrijd van Ajax. Kansjes waren er nog wel om de gelijkmaker te maken, maar Velz kwam net te laat bij een strakke voorzet van Bob en laatstgenoemde schoot na een goede actie met links net naast.
Een vrije trap van Dinand zorgde voor een scrimmage voor het Duivense doel, wat resulteerde in een kans voor Willem, maar ook nu werd zijn schot geblokt en zo blijft hij op één treffer verschil van Bassie staan. Aan de andere kant deed DVV definitief de deur dicht, een vrije trap van ver buiten de zestien werd direct, over de aan de grond genagelde, slechts vogelspottende Beli in het doel geschoten (1-3).
Wedstrijd gelopen, nog wel een paar speldenprikjes van onze kant, maar dat kon DVV niet meer verontrusten.

.