3e elftal verliest opnieuw op doelsaldo.

Het waren prachtige weersomstandigheden afgelopen zondag op ons Sportpark de Does, vandaar dat we zoveel spelers hadden en dan te bedenken dat Sten verplicht rust kreeg, Jelmer deze keer geoorloofd mocht uitslapen en Steyn ook nog ergens rond liep te struikelen.  Zelfs Bart hadden we vandaag niet nodig dus die kon zijn blauwe klompen aantrekken en met de riek in de hand richting Doetinchem voor de confrontatie met aartsrivaal Go Ahead Eagles.  De voorbereiding begon met een klein probleempje, niemand wist meer waar de sleutels van ons ballenhok waren gebleven. Gelukkig mochten we de loper van Petra lenen, achteraf hadden we ook nog wel wat lopers in het veld kunnen gebruiken.  Nelus had op de zaterdagavond onder leiding van Velz, stiekem gaatjes lopen prikken in het kostbare veld van de Johan Cruijff Arena, samen met nog wat andere bekenden trouwens.

Het was dan ook even omschakelen voor Nelus want vandaag moest hij de hele wedstrijd vooral gaatjes dichtlopen. Het was de week van de scheidsrechter en daarom hadden ze allemaal vrijaf gekregen én konden we dus géén enkele leidsman zover krijgen om ons te fluiten. Uiteindelijk offerde clubheld Geert zich op, al kostte ons dat wel wat stemmen. Vandaag mochten we weer op het hoofdveld aantreden, waar we trouwens geen goede herinneringen aan hebben, de ene keer geen lijnen, de ander keer  geen gras gemaaid, maar vooral vaak géén punten behaald. Ook vandaag leek het al snel een verloren zaak te worden, in de 8e minuut mocht een speler van DCS na een ingooi makkelijk van onze verdediging wegdraaien en simpel binnenschuiven (0-1). Een zeer slordig GSV richtte zich even op en het was zowaar Davy die in de zestien plots de bal voor zijn voeten zag liggen en dit buitenkansje koel binnentikte (1-1).  GSV zou zelfs voor het eerst dit seizoen op voorsprong komen een corner van Lars P. werd door Niels L. met links fraai binnen getrapt. (2-1). Lang konden we echter niet genieten, want nog voor de rust viel de gelijkmaker uit een scrimmage voor ons doel, waarbij een DCS speler eerst gevaarlijk spel maakte, maar Geert liet doorspelen, hem maakt het helemaal niet uit van welke vereniging hij die stemmen krijgt. (2-2). Voor de rust kregen beide ploegen nog kansen op een hernieuwde voorsprong, zo zag Nelus zijn vrije trap gestopt worden en Willem kopte een voorzet van Johny net over. DCS schoot na een flitsende tegenaanval de bal gelukkig net voor het doel van Jarno langs.

Na een aantal omzettingen in de rust begonnen we de wedstrijd met een aantal nieuwe spelers, maar zonder focus. Een tegenstander kon vrij opkomen en met een steekpass stond plots een tegenstander alleen voor Jarno die de bal wel mooi nakeek, maar deze in de verre hoek in het doel zag verdwijnen (2-3). Even later weer een bal door het hart van de defensie, wederom een tegenstander alleen voor de doelman en ook deze keer was Jarno kansloos (2-4). GSV probeerde het nog wel, maar na een vlammend schot van Dennis op de doelman schoot Zwaantje de rebound hoog over en Patje schoot van ver, maar de bal scheerde slechts de lat.
We eindigden de wedstrijd met 11 spelers, maar dat had maar zo anders kunnen zijn, want bij een diepe bal richting ons doel had onze Johny alleen oog voor de sprintende tegenstander om hem daarna met een flinke bodycheck compleet van de sokken (zij wel) te lopen. Geert hield echter de kaarten (en de stemmen) op zak.
Dennis produceerde nog een harde pegel, maar deze werd weer door de doelman gestopt en bij de directe tegenaanval werden we compleet weggetikt en stond tevens de eindstand op het bord (2-5).  Eén kleine troost, Jelmer kwam na de wedstrijd dan eindelijk zijn afspraak inlossen, in de haast had hij echter bij het parkeren van de auto wat vergeten, vreemd want normaal speelt hij zondags wel altijd met de handrem op. Volgende zondag zijn we vrij, de week erop naar Rijnland 2, een echte kelderkraker. Eerst maar eens twee weken goed trainen, zonder bal dan, mét bal is nog iets te moeilijk voor ons.