3e Elftal verliest ook thuis van Rijnland 2.

Afgelopen zondag moesten we thuis aantreden tegen Rijnland 2, waar we nog een appeltje mee te schillen hadden, want we herinneren ons de uitwedstrijd nog goed, die we pijnlijk en kansloos met 4-1 verloren.
Dus op zoek naar revanche en dat met een nieuwe scheidsrechter én grensrechter in de personen van Epco en Augie, deze kosten namelijk niets, hoeven niet opgehaald te worden en ze lappen gewoon met de pot mee én blijven ook nog eens lekker lang zitten.
Vandaag stond Sebastiaan in het doel, omdat het lijkt dat Jarno aan zijn “2e” jeugd begonnen is. Rijnland speelt in rood-wit gestreepte shirts en dus was er vooraf een discussie of we de reserveshirts aan moesten, maar daar werd uiteindelijk van afgezien omdat we het wel gewend zijn dat we de bal aan de verkeerde kleur geven.
GSV begon echter goed en na 4 minuten werd Bob in de zestien gevloerd en trapte Dinand de toegekende strafschop feilloos binnen (1-0). Er volgden nog meer kansen, Bob, na een goede pass van Ronald, schoot naast, Dinands schot met het buitenkantje getrapt werd door de doelman gered en een schotje van Jelmer pakte de goalie laconiek met één handje. Daarna gebeurde er even een tijdje niets, alleen Patje werd door een Gies polletje gelobt. In de 35e minuut was daar echter plotseling de gelijkmaker, een vrije trap werd door Rijnland in het doel gewerkt, al zat Sebastiaan er nog wel met een handje aan (1-1).
GSV kreeg voor de rust nog wel wat kansjes, Ronald, niet de snelste meer ondanks dat hij op “Quick” speelt, verscheen vrij voor het doel maar zijn kopbal werd een opraapballetje voor de doelman, daarna nog een goed schot van Dinand, maar ook nu bracht de Rijnlandse goalie redding.

Na de rust gokte we op de jeugd met Yorick en dat was geen slecht idee want de eerste voorzet probeerde hij al meteen achter het standbeen langs binnen te werken, helaas voor hem ging deze naast. Kansen waren er weer volop, na een voorzet van Yorick volgde het schot van Dinand, de bal bleef echter in een woud van spelers hangen en Nelus leek te gaan scoren, maar wist de bal vanaf één meter voor de doellijn niet binnen te werken. Even later waren we met een man meer, nadat Bob onderuitgehaald werd en de dader voor 10 minuten moest vertrekken.
De kansen hoopten zich op, zo werd na een corner een kopbal van Willem geblokt en ook de rebound werd met moeite uit het doel gehouden. De overbekende voetbalwet dat als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel was helaas weer van kracht, want één lange bal op de ingevallen lange, oude nog net niet versleten spits was voldoende, die kopte door op zijn snelle medespeler en die wist Sebastiaan te verschalken (1-2).
De 80e minuut kwam Rijnland weer met een man minder nu door een overtreding op Ronald. GSV benutte het overwicht wel, want het was een pass van Jan op Yorick die (volgens hem) de doelman wat te ver voor het doel zag staan en hij schoot van heel ver, met de wind mee, bewust (volgens hem) de bal over de doelman in het doel (2-2). Even later had hij na een prachtige solo door het centrum van de Rijnlandse verdediging ook de winnende op de schoen, maar zijn schot werd net nog gekeerd door de doelman. Opnieuw sloeg Rijnland keihard toe, een verre uittrap van de doelman, een balletje breed van de spits en ondanks dat Sebastiaan in eerste instantie nog redding bracht kon Rijnland de rebound toch nog binnen schieten (2-3).
Bob had het minimaal verdiende punt nog binnen kunnen slepen, maar ook hij strandde, na een panklare, perfecte voorzet van Willem, op de doelman en zo moesten we ook nu een nederlaag tegen Rijnland incasseren.