3e elftal verliest kelderkraker.

Zondag speelden we om 12:00 uur tegen Ajax Breedenbroek 2, de tegenstander die ons tot nu toe ons enige punt opgeleverd had, notabene in de allereerste wedstrijd van het seizoen. Met drie puntjes meer voor deze tegenstander konden we dus van een echt zes-punten degradatieduel spreken. Met Jarno in het doel, tegen zijn favoriete tegenstander, maar met onze topscorer in de lappenmand begonnen we onder leiding van Willy ten Haaf aan de wedstrijd. Coach Patje, de zoveelste van dit seizoen die het probeerde, had besloten om Bronkie in de spits te zetten, deze moest dan als aanspeelpunt dienen en de balletjes afleggen naar de goede poppetjes. Het begin van de wedstrijd was niet zo goed, want na een slippertje van Jelmer werd de bal voor ons doel gebracht waar de tegenstander simpel kon binnentikken (0-1).
GSV leek dit snel te corrigeren toen diezelfde Jelmer door Danny diep gestuurd werd, maar zijn zeer goede voorzet werd door onze lange Rinus te soft ingeschoten en verdween daardoor net naast het doel. Daarna bleven de kansen komen, maar Danny schoot van ver net over en Bronkie deed dat ook na een corner zij het koppend. De meeste kansen waren voor de thuisclub, maar de tegenstander bleek effectiever, een speler stak ons middenveld over werd veel te laat aangevallen waarna zijn schot van richting werd veranderd en pardoes voor een medespeler viel die deze slechts hoefde binnen te tikken en zo gingen we met 0-2 de rust in. De 2e helft kwam de altijd ijverige Bassie de rood-witten versterken, maar bij een ongelukkige botsing blesseerde hij zijn rug, maar een geluk bij een ongeluk, ons elftal heeft dit seizoen weinig ruggengraat.
Danny was na een foutje in de Ajax defensie (daar zouden we later op die middag er nog een paar van zien) weer dicht bij een treffer, maar de goede doelman keerde zijn schot en werd het slechts een hoekschop. Na een snelle uitbraak toonde Jarno met een stijlvolle redding ook even zijn klasse. Opnieuw kwamen er voldoende kansen voor de aansluittreffer, maar Jelmer kopte over uit een vrije trap en Willem kopieerde dit, maar dan vanuit een hoekschop. Willem trok met een lange sprint nogmaals ten aanval, maar dat resulteerde slechts in een lege tank en een onvermijdelijke wissel. Op een lange bal van Dennis was daar plotseling Bronkie die met een prachtig schot de doelman eindelijk wist te passeren, maar hij deed dit volgens Willy in buitenspel positie. Danny gooide nog maar eens een bal voor het doel, maar nu misten Bronkie en Niels L. de mogelijkheid voor een inmiddels welverdiende treffer.
Zo bleef het bij de 0-2 stand en was er ten slot alleen nog een klein opstootje, waar Zwaantje zelfs sprintend (?!) de tegenstander achterna zat, maar Willy suste de boel door met nog een paar minuten te gaan, beide boosdoeners vroegtijdig te laten douchen. Die middag probeerde men, omdat alle seniorenelftallen hadden verloren, de kantine vroegtijdig te sluiten. Gelukkig wisten wij, met wat hulp van cabaretier ‘Augie’, dit te voorkomen.  De komende weken spelen we veel doordeweekse inhaalwedstrijden, wie weet zijn we ’s avonds wel in staat een overwinning te boeken.