3e elftal overlopen door Doesburg 2.

Zondag was het dan zover, eindelijk mochten we dit jaar weer eens de wei in en dat we daar naar gesnakt hadden bleek wel want de afmeldingen stroomden daadwerkelijk binnen. Gelukkig wilden Sven en Bas ons wel uit de problemen helpen en zo konden we proberen eindelijk weer eens een puntje te pakken en gezegd moet worden we zaten er kort bij…..  want we moesten slechts naar Doesburg.
 Lars v.d. B.  had waarschijnlijk ‘Duisburg’ gelezen want we moesten zo vroeg aanwezig zijn, dat we aan een warming-up van een uur konden beginnen op het door ons zo geliefde kunstgras, wat ze ook nog eens vergeten waren te stofzuigen. GSV koos voor snelheid en Bassie voorin en hanteerde het wat laffe countervoetbal, maar dat werkte in het begin prima, want in de 10e minuut was het, na goed stoorwerk van Bassie, Danny die op links goed diep ging en zijn tegenstander op de achterlijn dolde en vervolgens zijn voorzet door Dennis binnengeschoten zag worden en zo trad ook Dennis toe tot de lange lijst van topscorers met één doelpunt.
Aangetekend moet worden dat Lange Rik ook zijn aandeel in het doelpunt had, want hij fungeerde als bliksemafleider door bij de voorzet kolderiek over de bal heen te struikelen, volgens hem was het een ‘slim overstapje’.  Vervolgens bleek dat de wedstrijd daarna net 80 minuten te lang duurde. Doesburg 2 schroefde het tempo wat op en vooral de supersnelle rechtsbuiten was een kwelgeest niet alleen voor Bronkie, zijn directe tegenstander, maar ook voor onze hele achterhoede.
De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en toen ging het snel, welgeteld één peukie later stonden we al tegen een 3-1 achterstand aan te kijken. Vlak voor de rust strooide Doesburg nog wat zout in de wond door een bal fraai in de kruising te trappen.  Jarno zweefde nog wel mooi richting de bovenhoek, maar zakte te snel én te vroeg (4-1). In de rust werd er even aan wat tactische omzettingen gedacht, vooral de supersnelle rechtsbuiten moest afgestopt worden en na lang beraad werd besloten om Lars vd B. daar neer te zetten. Mij is niet meer duidelijk wat ook weer de argumenten waren om dat te doen, edoch het werkte. Of het aan het loopvermogen van Lars lag zullen we nooit weten, maar de rechtsbuiten moest al na een aantal minuten met een blessure afhaken.
 GSV wist net na rust door toedoen van vooral Danny en Steijn wat speldenprikjes uit te delen, maar tot echt grote kansen kwamen we niet. Doesburg nam het heft weer in handen en legde GSV op de pijnbank en freewheelde naar een grote overwinning en daarbij kregen ze ook nog een beetje hulp van de scheidsrechter die een correcte tackle van Lars vd B. ruim voldoende voor een strafschop vond. Zo liep Doesburg uit naar een 8-1 voorsprong en leken we even met dubbele cijfers huiswaarts te keren, maar het was een voorzet van (ja alweer) Lars vd B. die door Bjorn op fraaie wijze achter de doelman gewerkt werd en daarmee mag hij zich nu alleen topscorer noemen met maar liefst twee goals, maar rustig genieten kan hij niet, want hij wordt op de huid gezeten door negen spelers met één treffer. Een wedstrijd om, net als alle andere, snel te vergeten. Gelukkig houdt de KNVB wel rekening met de zwakke broeders in de diverse competities en mogen we komende zondag weer lekker van een vrije zondag genieten, scheelt weer een goede ……….smoes.