3e elftal laad zich in België op voor tweede deel seizoen.

De organisatie had ons tot op het laatste moment in het ongewisse gelaten over waar we dit jaar ons weekendje weg zouden doorbrengen. De meerderheid dacht dat we onze oosterburen weer zouden bezoeken, maar op de parkeerplaats van ons sportpark toverde de organisatie plots Leuven in België als onze bestemming uit de hoge hoed. Leuven, tweeënhalf uurtje rijden, circa 20 kilometer van Brussel gelegen en de hoofdstad van de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Vanwege de eeuwenlange aanwezigheid van zowel de brouwerij Artois als het studentenleven wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van Vlaanderen/België genoemd. Vooral dat laatste feitje bracht ons in opperbeste stemming en dus gingen we met ons zeventienen snel op pad naar Leuven naar het Ibis budget hotel waar we dit weekend onze roes moesten uitslapen, de één nam de snelste, de ander de kortste en Jarno nam de vreemdste route, maar uiteindelijk kwamen we allen veilig bij het hotel aan. Eenvoudige kamers, maar zeer goedkoop en dus gunstig voor onze portemonnee en dat konden we dus grotendeels aan het belangrijkste van het weekend uitgeven, …. Bier.  Jarno had zelfs onze mascotte op de app meegenomen en deze zou dit weekend nog regelmatig voorbij komen.

 

De deelnemers werden verdeeld in drie groepen van vijf met elk hun eigen teamcaptain en als vanouds moesten we dit weekend weer tegen elkaar strijden met spelletjes als Yahtzee, Mikado en zelfs een eigengemaakte Leuvense Quiz. Doch eerst was het tijd voor …bier en dat gebeurde op de grote markt in bar ‘Barvista’. Daar zouden we een ‘onuitwisbare’ indruk achterlaten, maar dat kwam vooral door het feit dat Bassie de hele toko onder de Vitesse-stickers geplakt had en dat had ons bijna geNECt, want het scheelde niets of we waren naar buiten geknikkerd.  Die avond zochten de ouderen onder ons redelijk op tijd het bedje op, de rest zou in de vroege morgen volgen, op één na die vond het hotel blijkbaar maar niets.

 

De zaterdagochtend moesten we van de organisatie al weer vroeg op en werden we met taxi’s naar het nabijgelegen Putkapel gebracht, daar bevond zich Locked-Leuven Escaperoom.  De bedoeling was dat iedere groep zich binnen 60 minuten, d.m.v. slim handelen, het oplossen van raadsels, het kraken van codes etc. zich uit een escaperoom wist te bevrijden. Er was een bierkamer en een sheriff gevangenis en bij deze laatste werd de deelnemer met de grootste mond, in ons geval Bassie dus, in de boeien geslagen en in een hermetisch afgesloten, pikkedonkere cel geplaatst. Dat Bassie licht claustrofobisch bleek en dat ook liet merken zorgde ervoor dat de groep niet direct genegen was hem snel te bevrijden. Uiteindelijk deed men dit toch en wist men zelfs zeven minuten voor tijd uit de escaperoom te ontsnappen, maar de euforie was van korte duur toen men vervolgens in een nieuwe escaperoom belandde. De tijd was uiteindelijk te kort om ook nog uit deze te ontsnappen. Na het maken van een verplichte groepsfoto was het de hoogste tijd om terug te keren naar Leuven.

 

In Leuven zorgde Jan voor een rondleiding in het Groot Begijnhof, de route die hij kortgeleden ook met zijn vriendin had gelopen en toegegeven, dat hadden wij achteraf ook liever gedaan. Na dit nutteloze oponthoud gingen we weer terug naar de oude markt, naar ‘Barvista’ voor …..bier.  Helaas vond de eigenaar het nodig om ons tijdens het nuttigen van het eerste biertje nogmaals op de problemen van de avond ervoor te wijzen. Niet zo verstandig trouwens, want we hadden die avond ruim 600 euro in zijn zaak verbrast en dan moet je niet moeilijk gaan doen over een paar honderd Vitesse-stickers… en wie aan Bassie komt, komt aan ons allen en dus vertrokken we na dit eerste biertje en zou hij ons dat weekend alleen nog voorbij zien lopen.

 

We togen nu naar de huisbrouwerij Domus waar we eerst een rondleiding in de huisbrouwerij kregen, vervolgens het proeven van het bier wat overmatig overdreven en tussendoor ook nog een diner weg zouden werken. 

Na alle drie soorten Domus bier geproefd te hebben, gingen de meeste verder met nummer twee, de Con Domus , een hoppig studentenbier. Jan koos echter voor het zwaardere werk de Nostra Domus en nadat hij een aantal keren Roel vergeefs om een mooi verhaal gevraagd had, deze hield het slechts bij tegeltjeswijsheden, raakte hij zelf op de praatstoel. Het ene na het andere verhaal vloog over tafel, waarbij het verhaal over ‘Dirty Sanchez’ wel het meeste indruk maakte. Het verhaal is iets te lang om hier te vermelden, maar schiet Jan rustig aan, hij wil deze graag nog eens aan u vertellen!. Na een flink aantal uren bij Domus doorgebracht te hebben werd het tijd om even op te frissen voordat we de laatste kroegentocht zouden gaan aanvangen, want van zo’n lange dag krijg je zin in ….bier.

 

De start was in ‘De Blokhut’ , gevolgd door ‘Café de Belge’ en vervolgens door naar ‘De Bierkelder’, al  sprak de combinatie België en kelders de ouderen onder ons wat minder aan. Het kwam doordat het daar zo koud was of misschien door de dansclinic van Tijmen, maar we waren al weer snel vertrokken, nu naar bar ‘Vesper’.  Daar zou het gros het nog een heel tijdje volhouden, langzamerhand dunde de groep echter uit, een aantal volharders voegden nog een aantal kroegen aan deze lijst toe, voordat ook zij hotelwaarts keerden.

 

Gelukkig moesten we zondagmorgen pas om 12:00 uur van onze kamers af en dat voelde voor een aantal van ons als een godsgeschenk. Iedereen verzamelde zich beneden voor vertrek, de meesten met rode oogjes en een beetje brak, maar wel met een lekker gevoel na een zeer geslaagd weekend.

Nadat Jan tenslotte bekendmaakte dat de groep van Bassie het weekend had gewonnen, wilde iedereen zo snel mogelijk naar huis.

 

Jan en Eric namens alle deelnemers nogmaals bedankt voor de prima organisatie, chauffeurs bedankt en natuurlijk iedereen bedankt voor dit gezellige weekend!.

 

Noteren volgende activiteit , zaterdag 4 februari, fietstocht Bangerlo 4.0.