3e elftal knokt zich naar tweede zege van het seizoen.

Zondagmorgen onder een stralend zonnetje vertrokken we richting Zevenaar voor weer een echte kelderkraker tegen het één plaatsje boven ons vertoevende DCS 5.  Bij beide teams bleek dat men moeite had gehad om een elftal bij elkaar te krijgen en dan komt bij ons ook nog eens Jelmer niet opdagen, misschien meer een aanwinst voor Terborg 2, die afgelopen woensdag niet kwamen opdagen, terwijl wij op verzoek van hen de wedstrijd verplaatst hadden!.
Jelmer wou het weer met een bakkie bier afkopen, maar dat is iets te makkelijk en dat loopt inmiddels zo op dat hij beter de Grolsch zelf voor kan laten rijden op de laatste wedstrijddag ! (even noteren Jelmer, zondag 27 mei om 09:30 (in mensentaal is dat half tien in de ochtend) tegen Ulftse Boys 3). Zonder ons rustend lid Jelmer dus, maar met Bart, Bas en Yorrick gingen we van start, nadat we een kwartiertje nodig hadden gehad om van de kleedkamer 5 tot veld 104 te komen. Na één minuut was het Danny die het eerste schot op doel loste en DCS meteen voor het eerste probleem zette, het vinden van een acceptabele reservebal. Even later was het DCS dat gevaarlijk was, maar uit een vrije trap kopte men ruim over. Bassie was weer zeer actief vandaag, hij had al gemeld dat als we een strafschop mee zouden krijgen, hij deze graag wilde nemen en scoren.
Met dat ‘nemen’ hadden wij allemaal géén moeite, maar dat ‘scoren’ zette ons toch aan het denken. Bassie was misschien daarom wat te overijverig en torpedeerde zijn directe tegenstander van achteren op de enkels en dat leverde hem terecht een gele kaart en 10 minuutjes bruin bakken in de zon op. Met 10 man kwamen we echter zelden in de problemen en vooral de jonkies waren daar erg belangrijk in.
Het was zelfs Yorrick die een loepzuivere voorzet door Bart stijlvol ingeknikt zag worden (0-1).  We kregen meer kansen, zo werd Zwaantje in de diepte gestuurd door Danny en hij bedacht zich geen moment maar ramde de bal slechts op de lat, het was ook van wel van heel ver geschoten, waarschijnlijk was het te ver sprinten naar het doel.
Voor de rust zou het overwicht toch nog een treffer opleveren al hadden we wat hulp nodig van de doelman die een bal in de voeten van Danny trapte en deze lepelde met een beheerst lobje de bal in het doel (0-2).
In de rust was het even zoeken wie we als beste de waterflessen konden laten vullen, een kwartiertje verderop. Uiteindelijk bood Rinus zich aan en zo kwam hij toch nog tot een geslaagde loopactie deze morgen. Na de rust was het Bassie die op rechts doorkwam en een voorzet wilde geven, maar op tijd tot het besef kwam, dat hij eerst terug moest om de bal op te halen, die hij in al zijn ijver even vergeten was. Zijn voorzet was trouwens prima en werd maar net door Nelus over geschoten. Even later was het Steijn, na aangeven van Danny, die de derde treffer op zijn schoen had, maar nu redde de doelman. Aan de andere kant wist Jarno zich te onderscheidden door een balletje nog net onder uit de hoek te tikken. Het was een prachtige pass van Willem die Steijn opnieuw alleen voor de doelman zette en nu faalde hij niet (0-3).
De overwinning leek binnen, zeker toen Bassie alleen op de doelman afkwam en Danny al geheel vrijstaand goed positie voor het doel gekozen had, maar Bassie ging voor eigen succes en dat werd zijn Waterloo, een totaal mislukt lobje betekende geen doelpunt, maar slechts een publiekswissel. Bassie zat goed en wel, toen DCS middels de snelle linksbuiten de tegentreffer binnentikte (1-3). Even later gevolgd door een niet te missen kans, maar tot ieders verbazing kopte de DCS speler een honderd procent kans op de lat. Zo raakten we meer en meer in paniek en onder druk, maar kregen we zelf de allerbeste kansen, maar sprongen daar veel te nonchalant mee om. Danny zette de één na de ander alleen voor de doelman, maar niemand, ook Bjorn niet, wist één van deze kansen te verzilveren. De linksbuiten van DCS schoot er nog maar eens eentje ongehinderd binnen (2-3). Langs de kant zat vooral Bassie met dichtgeknepen billen te kijken, maar gelukkig wisten we de overwinning uiteindelijk toch nog over de streep te trekken.  Hard gewerkt en een verdiende zege, met veel dank aan Yorrick, Bas en Bart.