2e elftal pakt 3 belangrijke punten tegen degradatie, 1e elftal verliest in Velp van VVO.(update foto’s)


Het 2e elftal van GSV’38 heeft zondagmorgen een belangrijke zege geboekt tegen het 2e elftal van fusieclub vv Dieren, in een boeiend gevecht werd het 3-2.

Een belangrijke overwinning voor de Giesbekers want men is nog lichtelijk verwikkeld in degradatie, terwijl ze voor de strijd om de 2e periodetitel er prima voorstaan.  GSV38 nam via Danny de leiding maar kort hierna stond stand alweer gelijk. Na rust was Guus goed door en zijn voorzet kwam om de punt van de schoen van een Dierense verdediger en hij wist in eigen doel te treffen. Het werd allemaal onvriendelijk op het veld en het leek soms wel dat er 15 scheidsrechters aanwezig waren. De ene wist het nog beter dan de ander uit te leggen wat er aan de had was. Dit resulteerde een aantal gele kaarten voor de bezoekers, en toen Michiel was doorgebroken en onderuit werd gehaald, volgde ook nog rood. Toch was het Danny die de 3-1 via een lob inschoot. GSV had de scoren verder op kunnen schroeven en liet dit na. Stuk of 6 honderd procent kansen bleven onbenut. Dieren scoorde nog via een vrije trap de 3-2 en dat was tevens de eindstand. De arbiter had een drukke ochtend maar liet zich niet beïnvloeden door zijn hulpjes. Het eindsignaal kwam voor de Giesbeekse begeleiding dan ook als een verlossing.

 

1e elftal verliest in Velp bij VVO

Op de Pinkenberg te Velp bleef GSV met lege handen. De start was veelbelovend want na het missen van een goede kans wist Rick van der Veen koppend te scoren voor de Giesbekers. Na ruim een half uur spelen stelde VVO orde op zaken en wist via rechts makkelijk door te komen en met een punter zowel Yannick, Rick als Rutger te verschalken. Kort hierna was er een vrije doortocht door het midden en werd er niet goed uitgestapt. 2-1 was tevens de ruststand. GSV’38 probeerde de aanval te zoeken en de aansluiting te vinden. VVO loerde op een counter en met succes want een geweldige poeier werd onhoudbaar in de bovenhoek van de goal gelegd. Het laatste kwartier maakte Damian na lange afwezigheid weer zijn intrede en samen met invaller Ruud, ook lang aan de kant geweest door blessure, kwam er meer druk op de VVO goal. De kansen werden niet verzilverd. De aanvallers van VVO kregen van de arbiter, die verder goed floot, veel fysieke vrijheid en hierdoor werd ook de 4-1 gescoord. Met nog 8 minuten op de klok bracht Koen nog de 4-2. Hierna waren en nog prima momenten om meer te scoren maar stond het vizier van GSV niet scherp.

Klik hier voor een foto impressie van deze wedstrijd.

Donderdag a.s.;

GSV’38 1 – DCS 1 , aanvang 18.30 uur,  dan is er weer een nieuwe uitdaging!