1e plaats lonkt voor JO17…..Oeken/Brummen JO17-2 – GSV’38 JO17-1 (3-4)

Het was weer zover. Zaterdag!
Behalve Jazz, nog herstelde van een enkel blessure, was iedereen fit en aanwezig. Dylan ( jo15) ging met ons mee. We verzamelden eerst in het besprekings ruimte, wedstrijd, opstelling en strijdplan doornemen. Zodra alles bekend was gingen we richting Brummen.

Behalve de 3 punten, stond bij winst ook plek 1 op het spel, dus een dubbele beloning lonkte voor ons. Daar kwam de nodige spanning bij kijken en helaas was dit gedurende de wedstrijd ook zichtbaar. We moesten het vandaag niet hebben van onze voetballende kwaliteiten maar van passie en inzet, iets dat we vaker hebben gebruikt dit seizoen, en niet onverdienstelijk!.

In  een rommelige 1e helft, 1e kwartier kwamen we al een paar keer goed weg, zonder zelf ook maar enige structuur en balvastigheid te tonen, ook geen kans gecreëerd. De tegenstander beloonde zichzelf dan ook al snel, 1-0 achter.
Na de 1-0 werden we dan eindelijk een beetje wakker maar makkelijk ging het niet.
Langzaam schoven we op naar voren en creëerde hier dan ook eindelijk ook onze eigen kansen maar tot een doelpunt kwam het nog niet. Niet veel later vanuit een kluts kwam er een voorzet en dan eindelijk zat het geluk ons mee, via de voet van de tegenstander vloog de bal in hun eigen goal! 1-1!
Na de goal kwamen we op stoom, Oeken/Brummen kwam er niet meer aan en dit resulteerde al snel in de 1-2. Mooie assist van Jop die zijn rol als voorstopper prima invulde en Senna wist de bal af te maken. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en na een mooie diepe bal sprintte Matthijs richting de achterlijn, en gaf een perfecte assist op Dylan (jo15), en ook hij wist ‘m perfect af te maken, mooie aanval! 1-3. Na de 1-3 deden we een stap terug, we dachten vast dat we er al waren, maar helaas.. Vlak voor rust uit het niets viel de 2-3.

En zo gingen we dan ook de rust in.
We kregen de opdracht verdedigend dichter op de tegenstander te staan, en niet onnodig mee te lopen, vooral ons middenvelders liepen zich kapot. Nu we weer even met beide benen op de grond worden gezet door de trainers gingen we weer het veld op voor de 2e helft.

Scheids floot, alles wat we besproken hadden in de rust ging helaas meteen fout, we waren niet helemaal wakker vandaag, maar ook dit soort wedstrijden heb je erbij. Er gebeurde vandaag genoeg op en langs het veld en dit had weinig goede invloed op ons al rommelige spel. Helaas viel de tegentreffer dan al snel na rust, 3-3. We werden onrustig en er lukte maar weinig, als het voetballend niet lukt weten we onze wedstrijden altijd weer met passie en inzet in te gaan. En dit bleven we de hele 2e helft doen. Her en der een kans over en weer, maar tot een doelpunt kwam het niet. De scheidsrechter was zelf ook de kluts kwijt de 2e helft, maar ook dat was een jonge knaap die nog volop in de leerfase zit, dus wat kan je hem nou kwalijk nemen? We probeerden ons hierdoor niet te laten beïnvloeden al ging het over en weer 2x mis, bij ons werd er iemand met geel naar de kant gestuurd en even later bij de tegenstander ook. Zo was de 2e helft niet aan te zien maar zoals al gezegd: dit soort wedstrijden heb je er ook tussen zitten en dan moet het maar op passie en strijd. We bleven doordrukken en eigenlijk vanuit het niets viel dan toch de 3-4! Na een prachtige assist van Dean, wist Senna de bal over de keeper te koppen. Nu moesten we de boel dichthouden en dit ging hartstikke goed, al was het nog wel even billen knijpen, scheids telde er 13 minuten bij(?). Oeken/Brummen wist nog 1x op de paal te schieten en hier kwamen we dan ook goed weg. Uiteindelijk floot de scheids af, en trokken we de overwinning over de streep… Met hakken over de sloot!.

Rommelig, spannend, strijd, 1 voor allen, allen voor 1, niet altijd even goed maar door een ieder met 110% inzet nemen we de 3 punten mee naar Giesbeek, en tevens de 1e plaats in handen. Hier mogen we trots op zijn als team en individueel!

As weekend vv Dieren thuis, 14:30, veld 1. Nieuwe uitdaging : plaats 1 in handen houden.
Vamossss!!