JO11-1 maatje te klein voor leeftijdsgenoten uit Pannerden…

Verleden week werd er als ware gladiatoren gestreden. Maar de faam van die wedstrijd was niet vooruit gesneld naar ons eigen sportpark. De opkomst van fans en voetballiefhebbers bleef wat achter bij de verwachting. We moesten het zelfs met maar 1 trainer doen vandaag. Nee dit was niet wat er verwacht was na die knaller van een openingswedstrijd.

De ziekenboeg was helaas beter gevuld dan de tribunes. Want naast Sam en Niels had nu ook Thijmen zich daar gemeld. En dat maakte het officieel we kwamen een speler tekort. Als je dan op zoek moet naar vervanging dwalen je gedachten natuurlijk al gauw af naar het seizoen 2018-2019, waar destijds in het zeer succesvolle JO10-1 een blok beton in de verdediging stond. En gelukkig wilde ze wel, dus Vera maakte weer haar opwachting in haar oude team. Waar de paar aanwezigen hadden verwacht haar weer in de verdediging terug te vinden stond ze dit keer aan de andere kant van het veld als 1 van de aanvallers.

Maar goed de wedstrijd van vandaag. RKPSC was vanuit Pannerden naar Giesbeek gereisd, met een overwinning van 5-2 op DSC in de zak. Maar wacht eens die uitslag klinkt bekend, want wie herinnert zich de waterpolowedstrijd van 8 december 2018 niet? Waar we op een zeik en zeik nat veld DSC ook met 5-2 versloegen. Dit suggereerde een gelijkwaardigheid met de tegenstander van vandaag. En met verleden week in het achterhoofd kon dit weleens een leuke pot worden. Laat die wedstrijd maar beginnen.

We begonnen traditiegetrouw met de eerste helft. Waar we er al snel achter kwamen dat de teleurstelling over de achtergebleven toeschouwers aantallen de spelers niet in de koude kleren was gaan zitten. De passie en strijd die er verleden week was en die toen menig klein foutje kon maskeren was afwezig en daarmee bleven alleen de kleine foutjes nog over. Een bal die net niet een medestander maar een tegenstander bereikt was meer regel dan uitzondering. Automatismes bleken nog niet ingeslepen en daardoor lag frustratie op de loer. Binnen no time stond RKPSC met 4 doelpunten voor. En het enige wat wij daar tegen over konden stellen was een uitbraak van Sanne die op de keeper stuitte en Emilio die wat tegenstanders dol speelde om vervolgens ook op de keeper te stuitten. In zijn pogingen nog iets te forceren werd Emilio iets te enthousiast waarna de scheidsrechter hem even in de gelegenheid stelde om bij zijn zaakwaarnemer langs te gaan. GSV moest even verder met 7 man. Gezien het beeld tot dan toe werd gevreesd dat RKPSC nu zou aanzetten en er nog meer over heen zou walsen. Gelukkig wisten de 7 van Giesbeek de schade beperkt te houden tot 1 tegendoelpunt voordat ze weer met z’n achten waren. Vervolgens scoort RKPSC nogmaals voordat op slag van rust Emilio laat zien dat de kleine retraite niet voor niets was en hij de stand van 1-6 als ruststand laat noteren.

In de rust kon er door gebrek aan wisselspelers niet gewisseld worden. Geen verse spelers dus die wat extra’s konden brengen. Maar dezelfde acht van de eerste helft die het moesten doen. Gelukkig beschouwden zij dat als een kans om te laten zien dat ze het niet helemaal verleerd waren. Want ondanks soms heftige beschietingen bleven we de tweede helft beter op de been dan de eerste. Nadat RKPSC op 1-7 en 1-8 was gekomen vond wederom Emilio het net voor GSV, nadat hij net daarvoor een bal net over had geschoten. RKPSC scoorde nogmaals en de eindstand was een feit en 2-9.

Bij de afsluitende penalty serie, die door ons gewonnen is, liet Jacinto zien waarom hij als keeper de speler van de tweede helft is geworden. Hij hield met menig redding met elk mogelijk lichaamsdeel zijn team meerdere malen op de been.

Op basis van de eerste helft wil ik de moeder van Sanne aanraden om Sanne thuis aanvoerder van het schoonmaak team te maken, want zodra die de groene band om haar arm schuift brengt ze altijd iets extra’s.

Hopelijk kunnen we aanstaande zaterdag weer rekenen op onze trouwe supportersschare want de nummer 1 van de competitie komt langs. Thuis om 9 uur tegen SJO Rijnland – Gelders Eiland JO11-2. Tot dan!