Talenten GSV’38 vermaken zich op het kunstgras van DVC’26

Gaat het door of niet!?

Dat was DE grote vraag van de hele week!
De trainingen gingen niet door, hoezo te nat? Maar als we daarna douchen kunnen we ons weer afdrogen toch? Vieze kleren? Die kun je toch wassen? Dus werd er gehuild van teleurstelling of een spelletjes gespeeld ipv getraind.
Na wintersport, vakantie, 2 weken geen training, voor sommigen een feestje, waarbij nieuwe voetbaltassen al een week klaar stonden voor gebruik, was het zaterdag eindelijk weer zover. Toch? Ja? Nee? Thuis werd alles afgelast. Voor de zekerheid belt de trainer naar de tegenstander omdat hij denkt dat een bericht gemist is…. Welnee, ze hebben kunstgras en zijn niet bang voor water.
We rijden met onze enthousiaste bikkels naar Didam. De ervaren moeders zijn goed voorbereid met waterproofmascara, regenjas en paraplu. De vaders kijken angstvallig op buienradar en naar de lucht of het misschien tóch nog droog gaat worden.

De kinderen zien de tegenstanders van Didam het veld opkomen en maken zich klaar. Al snel valt de bal in het doel, 1-0 achter. Ze zijn nat kunstgras gewend. GSV’38 heeft even tijd nodig om te wennen en glijd en slide rondom bal en tegenstander. Na een aantal doelpunten van Didam komt zelfs de consul van GSV’38 persoonlijk kijken; gaat het écht door jongens, die wedstrijd? Yep, aflassen, aflasten? Nee, dat woord kennen ze in Didam niet. Na 6 doelpunten scoort Mels, wie? Mels! Hij telt niet? Jawel, Nee! Wel? Ja, in de kleedkamer zijn we het unaniem eens: hij telt! Gaat zijn vader geld kosten zegt Mels!

Iedereen is warm en de ranja smaakt goed. Dan is het volle bak vooruit met de bal, Jack mist een paar prachtige kansen en schiet er gelukkig ook ontelbaar veel in, net als Thijn.

En word er heel goed samengewerkt. De tweede helft is dik gewonnen, dus is er een feestje in de kleedkamer. Warm douchen en aankleden. Weerstand verhoogd vandaag.

Vanaf dinsdag is het lenteweer. Zaterdag 23 maart om 9.00 spelen we tegen Loil. Tot dan!