Algemeen

Bij GSV’38 zien we de laatste jaren steeds meer een mix van ervaren en veel  jonge, leergierige, ambitieuze maar vooral onervaren trainers die onze jeugdteams trainen. Deze enthousiaste trainers willen we graag via deze weg een handreiking geven omtrent de oefenstoffen, plannen van een training etc.
Samen met de Technisch Jeugdcoördinator van de KNVB hebben we gekeken hoe we dit het beste konden overbrengen naar onze huidige trainers, maar ook voor toekomstige potentiële trainers.

Trainingsplanner
De KNVB heeft een Trainingsplanner gelanceerd waarmee (beginnende) trainers gratis gebruik kunnen maken van kant-en-klare trainingen en losse oefeningen voor JO13 (voorheen D pupillen), JO11 (voorheen E pupillen), en JO9 (voorheen F pupillen).

Je kan gebruik maken van de KNVB Trainingsplanner voor:

  • Samengestelde KNVB periodetrainingen te gebruiken.
  • Zelf trainingen gaan samenstellen door middel van het selecteren van oefeningen uit de KNVB oefenstof bibliotheek.
  • Zelf oefeningen tekenen via de KNVB tekentool.

De KNVB heeft de nieuwe benamingen voor de jeugdteams helaas nog niet doorgevoerd in haar promotiefilmpjes, maar dat terzijde.

De KNVB Trainingsplanner is ontwikkeld omdat veel (beginnende) trainers op zoek zijn naar oefenstof om hun spelers met plezier beter te maken. De KNVB wil deze trainers helpen om hun hobby met plezier uit te oefenen en tegelijkertijd de spelers beter te maken met leuke voetbaloefeningen. Klik hier  om naar de trainingsplanner te gaan.
Let op: u moet zich wel eenmalig registreren.

Hieronder nog enkele belangrijke KNVB linkjes waarbij  een startende trainer\leiders de kwaliteit en het plezier van hun trainingen kan vergroten;

Allemaal Uitblinkers

Voetbaltechnische informatie + downloads

Allemaal uitblinkers Handboek