We zijn begonnen met de aanleg van het pannaveld….

De aanleg van het pannaveldje bij GSV’38 is officieel begonnen. Het voetbalseizoen mag dan wel even stil liggen, de voorbereidingen voor het pannaveldje gaan gewoon door.
Eigenlijk met de oog op de aanleg hadden we de werkzaamheden graag al in een eerder stadium willen starten, maar door onduidelijkheden werd de aanleg even in de parkeerstand gezet.
Nadat de witte rook signalen zich over sportpark “De Does” hadden verspreid, zijn we vorige week maandag (1 juli j.l.) met één van de (vele) plaatselijke sponsors begonnen met het afgraven en afvoeren van de grond.
Voor de afvoer was het Familiebedrijf Weijers (“De Genders“) benaderd en met succes! Arjan Weijers had vakantiewerker Stefan Plomp, enthousiast en vooral een liefhebber pur sang gestuurd.


Om ervoor te zorgen dat de aanleg geen verdere vertraging oploopt, zijn verdere voorbereidende werkzaamheden aan het pannaveldje verricht.
Zo had Vossen bestratingen (Vossen buitenleven gevestigd te Doesburg) ons een mooie partij tegels en banden geleverd, waarmee we de eerste stappen kunnen zetten.Dankzij Jeroen Wieggers (Ries Wieggers transport) zijn de geleverde tegels en banden in kleine bruikbare porties over de pallets verdeeld voor verdere verwerking in en rond het pannaveld.

Inmiddels is de forse hoeveelheid speciale M3D zandvoorraad van de parkeerplaats, een imposante hoop, naar de bouwplaats gebracht voor verdere verwerking.
Dankzij Theo Scheperkamp van K3Delta  en Jodi Koopman is de basis van een goede fundering verzekerd.

Tuinconcept (Harm Lonkema) kon vervolgens aan de slag om het zand met de kleine shovel te verdelen, zodat de trilplaat haar werk kon doen.

Afgelopen week zijn we met een kleine groep enthousiastelingen in de avonduren begonnen om de contouren van het toekomstige pannaveld zichtbaar te maken.De ondergrond en het zandbed (25 cm) is belangrijk voor de later aan te brengen sporttechnische toplaag ( 10 cm granulight), het zandbed is dan ook met zwaar materiaal aangetrild.
Komende week zullen de banden, dus het geraamte van het veld klaar zijn, zodat de drainage kan worden aangebracht en de zandbaan worden verdicht door middel van het aanbrengen van water.
Verder zal er gestart worden met het rondom aanbrengen van de 40×60 tegels langs de banden, om dit in een later stadium aan te vullen met 30×30 tegels…..maar zover is het nog niet.
Komende weken houden wij jullie graag met diverse updates op de hoogte over de gang van zaken van dit mooie project!………wordt vervolgd…..

Projectleiders Epco en Moninca